Alaptevékenységünk

A Studium Generale (SG) diákszervezet 1970 óta működik ingyenes oktatásban részesítve matematika, történelem és közgazdaságtan tantárgyakból 11. és 12. osztályos tanulókat. 

A szervezet tanárai a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói közül kerülnek ki, akik önkéntesen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak a szervezetben, magas színvonalú oktatást biztosítva a középiskolásoknak.

Próbaérettségik

Szombatonként megrendezésre kerülő tanításainkon túl számos egyéb remek lehetőséget biztosítunk a gimnazistáknak az érettségire való felkészülésben. Ilyen eseményeink a próbaérettségi napok, melyek során az érettségi követelményrendszernek megfelelően általunk összállított próbaérettségit írhatnak mind diákjaink, mind pedig külsős jelentkezők az ország 8 nagyvárosában emelt és középszinten egyaránt.

Nyílt napok

Ezen felül több nyílt napot is szervezünk az érettségi előtt álló diákoknak és szüleiknek egyaránt, melyben az érettségi követelmények, a felvételi rendszer, valamint az egyetemen tanulható szakok bemutatásával segítjük a pontosabb tájékozódást, hogy a résztvevők a lehető legtisztább képet kapják a felsőoktatásba való bekerülés feltételeivel és a rájuk váró egyetemi lehetőségekkel kapcsolatban.

Táborok

Minden évben megrendezzük Tavaszi, illetve Nyári Táborunkat, ahol a résztvevő diákok egy egy hetes intenzív felkészítő keretein belül mélyíthetik el az érettségihez szükséges tudásukat. A tanulás mellett megannyi szórakoztató programmal is készülünk diákjainknak, így a tökéletes felkészülés mellett a jókedv is garantált.

Maratonok

Matematika, történelem és közgazdaságtan tárgyakból is szervezünk minden évben egy maratont, ahol közvetlenül az érettségi megpróbáltatásai előtt egy intenzív 3 napos gyorstalpaló során átveszünk minden témakört, ami az adott tárgyak követelményét képezi.