Gyakran Ismételt Kérdések

Szervezetünkkel, tanításainkkal, szekcióinkkal, programjainkkal és rendezvényeinkkel kapcsolatos leggyakrabban előforduló kérdéseket összegyűjtöttük, hogy ezekre gyorsan választ kaphassanak az érdeklődők.

Mikor van az előkészítő?

Októbertől májusig (az írásbeli érettségi vizsgák kezdetéig) minden szombaton 9:00 és 13:00 között.

Nem tudok bejárni szombatonként, van valamilyen lehetőség rá, hogy mégis diák legyek?

Részt vehetsz az E-learning oktatásunkban, melynek során heti rendszerességgel tölthetsz ki feladatsorokat az általad választott tantárgyakból, melyeket tanáraink kijavítanak számodra, felhívva a figyelmedet az általad ejtett pontatlanságokra, valamint megkapod a jó megoldásokat is, hogy biztosan azokat tanuld meg az érettségire.

Csak Budapesten van oktatás?

Szombati oktatás jelenleg Budapesten folyik, de az E-learning rendszerünk az ország minden pontjáról elérhető.

Milyen tantárgyakból van felkészítés?

Matematika, Történelem és Közgazdaságtan.

Van külön közép- és emelt szintű felkészítés is?

Igen, a beugró teszteknek köszönhetően mindenki az érettségije tervezett szintjének, valamint saját szintjének megfelelő csoportokba lesz besorolva.

Mennyi idő egy tanítás?

Végzős diákok számára a szombati tanítás négy (9:00-13:00), tizenegyedikesek számára pedig három órás (10:00-13:00).

Hogyan néz ki egy tanítás?

Mindhárom tantárgyban tematikusan végighaladtok tanáraitokkal az érettségin előforduló összes témakörön, a szinteteknek megfelelő alapossággal.

Hol van a tanítás?

A tanítások a Budapesti Corvinus Egyetem C épületében zajlanak. A terembeosztást, hogy pontosan melyik terembe kell menned szombatonként e-mailben kapod meg tőlünk. Amennyiben nem találnád mindenképp érdemes ellenőrizned a spam mappádat is.

Kik a tanárok?

Az SG tanárai a Budapesti Corvinus Egyetem (legkirályabb) hallgatói.

Év közben is tudok jelentkezni?

Igen, jelentkezni a tanév során bármikor lehet, melynek feltétele az onlie beugró theszt kitöltése.

Mennyibe kerül az oktatás?

Az oktatás, mint ahogy az összes az SG által nyújtott felkészülési lehetőség, teljesen ingyenes.

Mik azok a táborok?

Az SG évente két tábort szervez, melyek ingyenes intenzív felkészülési lehetőséget biztosítanak az érettségi előtt. A Nyári Tábor a 12. évfolyam előtt álló diákok számára kerül megrendezésre az érettségijüket megelőző júliusban, melynek során napi 2×3 órás tanítások keretében készülhetnek az érettségire. A Tavaszi Tábor közvetlenül az érettségi előtt (március végén, április elején), ahol napi 2×4 órás oktatáson vehetnek részt. Emellett mindkét táborunkban számos lehetőségetek van a feltöltődésre, kikapcsolódásra és szórakozásra is.

Hogyan tudok táborozni?

A Nyári Táborba való lekerüléshez egy online beugró tesztet kell kitöltenetek, a Tavaszi Táborban történő részvételnek pedig előfeltétele, hogy év közben aktívan látogasd a szombati szemináriumokat, vagy részt vegyél az E-learning oktatásunkban.

Milyen tantárgyakat tudok tanulni a táborban? Milyen csoportok vannak?

Matematika, Történelem és Közgazdaságtan tárgyakat tanulhatsz, melyek közül maximum kettőt tudsz választani. Így a csoportok a következők: Matek-Matek, Matek-Töri, Matek-Közgáz, Töri-Töri, Töri-Közgáz, Közgáz-Közgáz.

Mi az a PRÉ?

Próbaérettségi, mely az OM tematika alapján általunk összeállított feladatokból áll.

Hány próbaérettségit tudok megírni?

Az év során három próbaérettségi alkalom van:

 • decemberben a szombati vagy E-learning oktatásunkon résztvevő diákjaink számára,
 • februárban, az Országos Nyílt Próbaérettségi Napon bárkinek lehetősége van megírni a PRÉ-t az ország öt pontján,
 • végül pedig a Tavaszi Táborban a tábori diákok tesztelhetik tudásukat.

Hány próbaérettségit tudok megírni, ha nem vagyok diák?

Egyet. Az Országos Nyílt Próbaérettségi Napon akkor is írhatsz PRÉ-t, ha évközben nem vagy SG-s diák.

Hogyan lehet ez ingyenes?

Ahhoz, hogy az oktatás ingyenes maradhasson, támogatásokra van szükségünk. Ennek legnagyobb arányát az Adó 1%-okból érkező felajánlások teszik ki. Emellett kiadásaink fedezésében pályázati pénzek és céges támogatások segítenek. Ezekről bővebb információt a Támogatás menüpontban találsz.

Nem kaptam választ az elküldött e-mailemre. Mi a teendő?

Próbálunk minél előbb válaszolni minden beérkező levélre. Ha még nem kaptad meg a válaszunkat, akkor valószínűleg sok üzenet érkezett be, de igyekszünk mielőbb válaszolni. Előfordulhat, hogy e-e-mailünk a spam mappába kerül, emiatt érdemes ott is ellenőrizni. Türelmedet ezúton is köszönjük!

Hogyan lehetünk/maradhatunk ingyenesek?

Ahhoz, hogy az oktatás ingyenes maradhasson diákjaink számára, támogatásra van szükségünk. Legnagyobb bevételi forrásunk az Adó 1%. Ezen felül kiadásaink fedezésére céges támogatásokat, pályázaton megnyert pénzt használunk. Minden évben kihívást jelent mind az alaptevékenységünk fenntartása, mind táboraink megvalósítása.

Hogyan lehet támogatni minket?

A vállalatok lehetőségükhöz mérten támogathatnak minket, ezen felül bármely magánember támogathat minket az adója 1%-ának felajánlásával. Partnereink a közös megállapodásban megfogalmazott módon, ellenszolgáltatásért cserébe támogathatnak minket.

Hogyan tudom felajánlati az adóm 1%-át?

Az adóév végén, adóbevallással együtt egy nyomtatványt kell elküldeni, melyen rendelkezhet minden adófizető az adójának 1%-ával. Abban az esetben, ha adóbevallását munkáltatója készíti el, akkor egy lezárt borítékban ugyanezt a nyomtatványt kell átadni munkáltatójának, vagy jelezni felé felajánlási szándékát az adott évi határidő előtt. Ha adóbevallását online, az ügyfélkapun készíti el, abban esetben az ott lévő formot kell kitöltenie. Ezen felül személyesen is megteheti a NAV ügyfélszolgálatán is.

Milyen cégekkel vagyunk kapcsolatban?

Jelenleg több céggel vagyunk támogatói kapcsolatban. A pontos lista a Köszönetnyilvánítás és támogatóink menüpontban található.

Kik az önkéntesek, kik a tanárok?

Önkénteseink mind a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói, akik minden ellenszolgáltatás hiányában, saját idejüket és energiájukat felhasználva dolgoznak a szervezetért és annak küldetésének megvalósításáért.

Mit tudunk felajánlani céges támogatóinknak?

Vállalati partnereinknek a támogatás mértékének függvényében az alábbi lehetőségeket tudjuk kínálni:

 • Megjelenést biztosítunk hírlevelünkben.
 • Megjelenést biztosítunk honlapunkon.
 • Megjelenést biztosítunk Facebook oldalunkon.
 • Állásajánlatok közvetítése a Studium Generale 150 fős tagságának.
 • Szóróanyagok terjesztése a hétvégi tanításon.
 • Standolási lehetőség Egyetemi Orientációs Napon.
 • Standolási lehetőség az országos Nyílt Próba Érettségi Napon.
 • Főbb eseményeink, táboraink főszponzori címe.

Milyen adókedvezményt jelent cégeknek az anyagi támogatás?

Társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény [Tao. tv.] előírásai szerint az adókedvezmény igénybevételének formái:

a.) tartós (legalább 3 évre szóló) adományozási vállalás: ekkor szerződést kötünk a vállalattal, amely így az adomány 40%-ának megfelelő adókedvezményt vehet igénybe.

b.) rövidebb, vagy nem meghatározott időtartamra kívánja a Studium Generale Alapítványt támogatni: ekkor nem írunk alá külön szerződést és a cég a támogatás mértékének 20%-os adókedvezményét vehet igénybe.

Mi az adószámunk?

Adószámunk: 19669814-1-43

Mi az az ÉAC?

Érettségizik a Cég!, mely egy cégek számára szervezett csapatépítő program, melynek részvételi díjával a szervezet működését támogatják. Bővebb információ a programról az Érettségizik a Cég! menüpontban található.

Milyen anyagi vonzattal jár az SG alaptevékenysége?

A nyomtatási és terembérleti díjak a próbaérettségik, valamint maratonok során is jelentős tételt tesznek ki. Azonban a legnagyobb kiadásunkat a tavasszal, illetve nyáron megrendezésre kerülő egyhetes, intenzív, egyben ingyenes felkészítő táboraink jelentik.

Mi az a terméktámogatás?

A terméktámogatás a támogatás azon formája, melyben a cégek nem anyagi támogatással járulnak hozzá adott eseményünkhöz, hanem saját termékeikkel. Ezeket természetesen diákjaink kapják meg díjkiosztók, tombolák keretein belül. Terméktámogatásért cserébe, úgy mint anyagi támogatásért többek között megjelenést és szóróanyagok terjesztését tudjuk biztosítani.

Miben változott az érettségi az előző évekhez képest?

2017-től az érettségi megváltozott középszinten és emelt szinten egyaránt. Középszinten az elvárt ismeretek nem bővültek jelentősen, csupán a logika és gráfok témakör elvárt ismeretei egészültek ki. A második részben az egy feladatrészből álló feladatokat felváltotta a több részfeladatból álló, akár egymásra épülő feladattípus. Emelt szinten az írásbeli témakörök eloszlásának aránya is változott az előző évekhez képest. A gondolkodási módszerek 25%-ról 20%-ra csökkent, míg az algebra 20%-ról 25%-ra emelkedett. A bizonyítandó tételek köre is bővült, ezzel is segítve a szóbeli vizsgára való felkészülést. Többek között a bizonyítandó tételek lehetnek halmazelmélet, kombinatorika, algebra, geometria témakörökből, vagy akár a vektor területének bizonyítása is előfordulhat.

Hány százaléktól hányas az érettségi?

Érdemjegy Közép szint Emelt szint
5 80 ponttól (azaz 80%-tól) 90 ponttól (azaz 60%-tól)
4 60 ponttól (azaz 60%-tól) 71 ponttól (azaz 47%-tól)
3 40 ponttól (azaz 40%-tól) 50 ponttól (azaz 33%-tól)
2 25 ponttól (azaz 25%-tól) 38 ponttól (azaz 25%-tól)

Mit lehet használni a szóbelin?

Vizsgázónként szükséges segédeszköz a tételsorban szereplő feladatokhoz kapcsolódó összefüggéseket tartalmazó képlettár, melyet a vizsgabizottságot működtető intézmény biztosít, továbbá szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő, melyekről a vizsgázó gondoskodik.

Hány perc áll rendelkezésemre?

Középszinten az első rész teljesítésére 45 perc, a második részre pedig 135 perc áll rendelkezésre. Emelt szinten 240 perc a felhasználható idő.

Százalékosan hogyan oszlanak meg az érettségi témakörök?

Témakör Közép szint Emelt szint
Gondolkodási módszerek, halmazok, logika, kombinatorika, gráfok 20% 20%
Számelmélet, algebra 25% 25%
Függvények, analízis 15% 20%
Geometria, koordinátageometria, trigonometria 25% 20%
Valószínűségek számítása, statisztika 15% 15%
Szöveges, a hétköznapi élethelyzethez kapcsolódó, esetenként egyszerű modellalkotási feladat 30-50% 30-40%

Hogyan néz ki egy szombati tanítás?

Tizenkettedikes diákok számára minden szombaton 9 órától 13 óráig, tizenegyedikeseknek pedig 10 órától 13 óráig tart a tanítás, ahol mindnenki a szintjének megfelelő csoportban tanulhat. A tanév során lehetőség van átismétleni az érettségiben előforduló összes témakört, tanításonként egyet vagy kettőt.

Csak középszinten érettségizem matekból, megéri így is járni?

Természetesen. Tanáraink figyelnek a feladatsorok összeállításakor arra is, hogy a csoportban a diákok milyen szinten érettségiznek, és ennek megfelelő szintet állítanak be.

Hogyan lehetek évközben diák?

Nincs más dolgod, mint kitölteni a Studium Generale honlapján az online beugrót, mely alapján besorolunk a szintednek megfelelő csoportba és e-mailben értesítünk, hogy melyik terembe kell majd menned szombatonként.

Milyen felkészülési lehetőségek vannak a szombati tanításon kívül?

Lehetőséged van a szombati oktatáson felül az E-learning rendszerünkön keresztül tanulni, mely során hetente küldünk elméleti anyagot és feladatsort, illetve a kitöltött feladatsorok javítását és értékelését is elküldjük neked. Lehetőséged van részt venni a Matek Maratonon, illetve a próbaérettségiken is. Ha évközi, aktív és lelkes diák vagy, akkor részt vehetsz egy egyhetes intenzív táborban is, mely közvetlenül az érettségi előtt kerül megrendezésre, ez a Tavaszi Tábor.

Mindezeken felül a Matematika Szekció kiadványai is a segítségedre lehetnek az érettségire való készülésben.

Mi az a Matek Maraton?

A Matek Maraton az érettségi előtt közvetlenül megtartott több napos esemény, mely alatt az érettségiben előfordulható összes témakörön és típuspéldán végigmegyünk, 40-45 perces előadások keretei között, mind közép-, mind emelt szinten.

Hogyan tudok készülni a szóbeli vizsgára?

Az érettségit megelőző hónapokban a szóbeli kiadványunkból készülhetsz, az írásbelit követően pedig részt vehetsz az általunk szervezett szóbeli felkészítőn, valamint szóbeli próbaérettségin is.

Hogyan néz ki az E-learning rendszerben a képzés?

Az E-learning rendszerben minden héten kapsz egy elméleti összefoglalót valamint egy tesztet, melyben tesztelheted tudásodat, ezáltal a saját időbeosztásod szerint készülhetsz.

Hány próbaérettségit írhatok meg egy évben?

Ha részt veszel oktatásunkban, lehetőséged van decemberben és februárban (Országos Nyílt Próbaérettségi Nap) próbaérettségit írni. Emellett a Tavaszi Táborban is lehetőséged van tesztelni a tudásod.

Nem vagyok diák, így is megírhatom a próbaérettségit?

Természetesen így is van lehetőséged próbaérettségit írni. Az Országos Nyílt Próbaérettségi Napon bárki megírhatja, az ország hat különböző pontján.

E-learning-es diákként hány próbaérettségit írhatok?

E-learninges diákként lehetőséged van mindkét évközi próbaérettségi megírására.

Ha túl erősnek/gyengének érzem a csoportomat, mit tehetek?

Bármikor jelezd észrevételeidet tanáraidnak! Ebben az esetben könnyen megoldható, hogy más csoportban folytasd a felkészülést.

Miben változott az érettségi az előző évekhez képest?

A 2017-es májusi érettségi változásait három részre lehet bontani:

 • az első a szemléletváltásból adódó változások,
 • az esszéket érintő változások,
 • a harmadik pedig a „komplex” feladatrendszer megjelenése.

2017-től a történelem érettségi a lexikális tudás helyett az összefüggésekre, a történelmi keretek közötti racionális gondolkodásra, és a forrásközpontú feladatok kizárólagos alkalmazására helyezi a hangsúlyt. Ennek több gyakorlati következménye is van: szűkült a tematika, pl.: nem szükséges az ókori civilizációkra (sumer, főniciai) időt szánni az érettségi felkészülésben, továbbá növelték az írásbelire szerezhető pontok számát (90-ről 100-ra, ezzel csökkent a szóbelin szerezhető pontok száma 60-ról 50-re). Az esszéket érintő változások terén ketté kell szednünk a középszint és emelt szint változásait:

 • Középszinten két esszét kell megírni, egy hosszút és egy rövidet, melyet négy opcióból lehet kiválasztani, ezzel csökkent a válaszható esszék száma. Ha egyetemes történelemből rövid esszét írunk, a hosszú mindenképpen magyar kell, hogy legyen, és fordítva.

 • Emelt szinten is csökkent a lehetőségek száma, csak hat esszéből lehet választani, amelyek között ott található az új esszé típus, a komplex esszé.

Ezzel át is térhetünk a harmadik változásra, a komplex feladatrendszer megjelenésére. Mindkét szinten megjelent a komplex teszt, amely a legtöbb pontot érő feladat az írásbeli részben. Egy adott témáról akár 7-8 részkérdést is feltehetnek, melyek között lehetnek lexikálisak, forráshoz kapcsolódó, vagy korszakhoz kapcsolódóak is. Kízárólag emelt szinten pedig megjelenik a komplex esszé, a leghosszabb megírandó esszé, amely vagy korokon átívelő problémák feltárását kéri számon, vagy egy összehasonlítandó eseménysorozatra/ideológiára kérdez rá.

Hány százaléktól hányas az érettségi?

Érdemjegy Közép szint Emelt szint
5 120 ponttól (azaz 80%-tól) 90 ponttól (azaz 60%-tól)
4 90 ponttól (azaz 60%-tól) 71 ponttól (azaz 47%-tól)
3 60 ponttól (azaz 40%-tól) 50 ponttól (azaz 33%-tól)
2 38 ponttól (azaz 25%-tól) 38 ponttól (azaz 25%-tól)

Milyen atlaszt lehet használni?

Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet kiegészítése értelmében („kronológiai adattáblázatot nem tartalmazó középiskolai történelmi atlasz és a 2017/2018. tanévi vagy azt megelőző tankönyvjegyzékeken szereplő középiskolai történelem atlaszok is használhatóak”) bármelyik atlasz használható, viszont szóbelin a vizsgabizottság a helyszínen adhat más atlaszt használatra.

Mennyi idő áll a rendelkezésemre?

Középszinten az írásbeli résznél 180 perc áll rendelkezésre, szóbelin pedig 15 percet kell kitölteni. Emelt szinten ez 240 és 20 percre növekszik.

Hogyan néz ki egy tanítás?

A tanév során csoportokhoz igazított tanterveken keresztül kronologikusan haladunk végig azokon a témákon, amelyek az érettségi abszolválásához szükségesek. Emellett minden szombati tanításunk középpontjában az interaktív, színes prezentációink – Prez-ik, vagy Powerpoint-ok – állnak, melyek levetítése mellett törekedünk arra, hogy rávilágítsunk adott téma legmeghatározóbb összefüggéseire, és elmélyedjünk olyan témákban, amelyekre talán kevésbé, vagy egyáltalán nem jut figyelem iskolai keretek között.

Csak középszinten érettségizem töriből, megéri akkor is járni tanításra?

Természetesen. Tanáraink figyelnek a témák összeállításakor arra is, hogy a csoportban a diákok milyen szinten érettségiznek, és ennek megfelelő részletességgel adják elő a témákat.

Hogyan lehetek évközben diák?

Nincs más dolgod, mint kitölteni a Studium Generale honlapján az online beugrót, mely alapján besorolunk a szintednek megfelelő csoportba és e-mailben értesítünk, hogy melyik terembe kell majd menned szombatonként.

Milyen felkészülési lehetőségek vannak a szombati tanításon kívül?

Lehetőséged van a szombati oktatáson felül az E-learning rendszerünkön keresztül tanulni, mely során hetente küldünk elméleti anyagot. Lehetőséged van részt venni a Töri Maratonon, illetve a próbaérettségiken is. Ha évközi, aktív és lelkes diák vagy, akkor részt vehetsz egy egyhetes intenzív táborban is, mely közvetlenül az érettségi előtt kerül megrendezésre, ez a Tavaszi Tábor.

Mindezeken felül a Történelem Szekció kiadványai is a segítségedre lehetnek az érettségire való készülésben.

Mi az a Töri Maraton?

A Töri Maraton egy több napos, ingyenes eseménysorozatunk, mely során együtt átismételjük az emelt történelem érettségi tételeket 40-45 perces előadások keretében.

Szóbeli vizsgához is van felkészítőtök?

Természetesen igen, az írásbelik után tartandó SZPRÉ (szóbeli próbaérettségi) napunkon szívesen látunk!

Hogyan néz ki az E-learning rendszer?

Heti rendszerességgel küldünk elméleti anyagot és feladatsort, így a saját időbeosztásod szerint tudsz készülni.

Hány próbaérettségit írhatok meg egy évben?

Ha részt veszel oktatásunkban, lehetőséged van decemberben és februárban (Országos Nyílt Próbaérettségi Nap) próbaérettségit írni. Emellett a Tavaszi Táborban is lehetőséged van tesztelni a tudásod.

Nem vagyok diák, így is megírhatom a próbaérettségit?

Természetesen így is van lehetőséged próbaérettségit írni. Az Országos Nyílt Próbaérettségi Napon bárki megírhatja, az ország hat különböző pontján.

E-learning-es diákként hány próbaérettségit írhatok?

E-learninges diákként lehetőséged van mindkét évközi próbaérettségi megírására.

Ha túl erősnek/gyengének érzem a csoportomat, mit tehetek?

Bármikor jelezd észrevételeidet tanáraidnak! Ebben az esetben könnyen megoldható, hogy más csoportban folytasd a felkészülést.

Miben változott az érettségi az előző évekhez képest?

2017-től már nincs külön elméleti és üzleti gazdaságtan, a két tárgy egyvelege lett az új érettségiben szereplő tárgy. Könnyítés, hogy nagy része leegyszerűsödött.

Hány százaléktól hányas az érettségi?

Érdemjegy Közép szint Emelt szint
5 80%-tól 60%-tól
4 60%-tól 47%-tól
3 40%-tól 33%-tól
2 25%-tól 25%-tól)

Van külön közép- és emelt szintű érettségi?

Igen, van. Amikor a változások még nem voltak biztosak, volt szó róla, hogy csak egy szintű lesz az érettségi, viszont ezt eltörölték és maradt kétszintű az érettségi vizsga.

Milyen segédeszközök használhatók az érettségin?

Szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, vonalzó, toll, ceruza. (A számlatükröt az érettségi vizsga tartalmazza.)

Mennyi idő áll a rendelkezésemre?

Közép- és emelt szinten egyaránt 180 perc áll rendelkezésre a teljes feladatsor megoldására.

Milyen témakörök milyen megoszlásban szerepelnek?

Témakör: Megoszlás:
Gazdasági és jogi alapismeretek 25-30%
Általános statisztika és statisztika gyakorlat 15-20%
Pénzügyi alapismeretek és pénzügyi gyakorlat 20-25%
Adózási alapismeretek és adózási gyakorlat 5-10%
Számviteli alapismeretek és számviteli gyakorlat 20-25%

Hogyan néz ki egy tanítás?

Tizenkettedikes diákok számára minden szombaton 9 órától 13 óráig, tizenegyedikeseknek pedig 10 órától 13 óráig tart a tanítás, ahol mindnenki a szintjének megfelelő csoportban tanulhat. A tanév során lehetőségetek van tematikusan átismétleni az érettségiben előforduló összes témakört.

Mi az a Közgáz Maraton?

A Maraton egy több napos program, melyen keretein belül az érettségin megjelenő összes témát egy órás sávokban átveszitek tanárainkkal.

Hogyan néz ki az E-learning rendszer?

Heti rendszerességgel küldünk elméleti anyagot és feladatsort is, melyek segítségével a saját időbeosztásod szerint készülhetsz.

Hány próbaérettségit írhatok meg egy évben?

Ha részt veszel oktatásunkban, lehetőséged van decemberben és februárban (Országos Nyílt Próbaérettségi Nap) próbaérettségit írni. Emellett a Tavaszi Táborban is lehetőséged van tesztelni a tudásod.

Nem vagyok diák, így is megírhatom a próbaérettségit?

Természetesen így is van lehetőséged próbaérettségit írni. Az Országos Nyílt Próbaérettségi Napon bárki megírhatja, az ország hat különböző pontján.

E-learning-es diákként hány próbaérettségit írhatok?

E-learninges diákként lehetőséged van mindkét évközi próbaérettségi megírására.

Ha túl erősnek/gyengének érzem a csoportomat, mit tehetek?

Bármikor jelezd észrevételeidet tanáraidnak! Ebben az esetben könnyen megoldható, hogy más csoportban folytasd a felkészülést.

Hogyan juthatok kiadványhoz?

A kiadványokhoz támogatás fejében juthatsz hozzá.

Mit tartalmaznak a kiadványok?

Matematika
 • Elméleti összefoglaló: Egy könyvben összefoglal minden szükséges elméleti hátteret, és mintapéldákon keresztül elmagyarázza a feladatokat, azok megoldási módjait (mindkét szinten hasznos).

 • SegítséG: Tematikusan szétszedett gyakorlófeladatok közép- és emelt szinten egyaránt.

 • Kisokos: Hasonló az elméletihez, azonban kisebb, és csak a legfontosabb képleteket és elméletet tartalmazza.

 • 2005-20XX (közép- emelt szint): A 2005 óta az összes érettségi feladatot tartalmazza témakörönként rendszerezve, ezáltal segíti a témakör-fókuszú felkészülést.

 • Szóbeli Tételek: Az összes emelt szóbeli tétel megtalálható benne kidolgozva, tartalmazza a témakörökhöz kapcsolódó összes definíciót, illetve bizonyítást.

Történelem
 • Kincsesláda: Korszakokra bontva tartalmazza az összes egyetemes és magyar történelemmel kapcsolatos fontos évszámot, történelmi személyt, eseményt, fogalmat és topográfiát.

 • Kétszintű Munkafüzet: Tematikusan szétszedett gyakorló feladatok közép- és emelt szinten egyaránt.

 • Történelmi Mentőöv: A Nemzeti Kerettantervet figyelembe véve tartalmazza a középszinten előforduló történelmi személyeket és fogalmakat.

 • Emelt Szintű Szóbeli Tételek: Az összes emelt szóbeli tételt kidolgozva tartalmazza a témakörökhöz kapcsolódó összes névvel, évszámmal, topográfiával, illetve fontos adatokkal.

Közgazdaságtan
 • Felvettek!?: Tartalmazza a mikro- és makroökonómiát, jogot, vállalatgazdaságtant és marketinget közép- és emelt szinten egyaránt, ábrákkal és részletes magyarázattal kiegészítve.

 • A Nagy BUMM: A gimnáziumi tananyag második felét tartalmazó kiadványunkban megtalálható a statisztika, pénzügytan, számvitel és az adójogi ismeretek témakörei is.

 • Forgass: Megtalálható benne az összes érettségin előfordulható könyvelési tétel idő- és számlasorosan, közép- és emelt szinten egyaránt.

 • (A)LAPOZZ: Összefoglalja az összes képletet, ábrát és fontosabb fogalmakat tantárgyakra bontva.
 • Lámpaláz: Az összes emelt szóbeli tételt tartalmazza tantárgyakra bontva, definíciókkal és ábrákkal kiegészítve.

Mikortól érhetők el a szóbeli kiadványok?

Januártól elérhetőek a már frissített szóbeli kiadványaink, melyek mindig az aktuális évben az Oktatási Hivatal által kiadott szóbeli témaköröket tartalmazzák.

Ha többet rendelek, van kedvezmény?

Bizonyos kiadványainkhoz hozzá tudsz jutni Kombóban is, ezzel kedvezményt tudunk biztosítani.

Mi az a Kombó? Milyen Kombók vannak?

Bizonyos kiadványainkhoz hozzá tudsz jutni együtt is, kedvezményes áron. Háromféle Kombó van:

 • Történelemben a Kétszintű Munkafüzet és a Kincsesláda.
 • Matematikában az Elméleti Összefoglaló és a SegítséG.
 • Közgazdaságtanban a Nagy BUMM és a Forgass.

Ez azt jelenti, hogy a két kiadványhoz 4998 Ft helyett 3999 Ft adomány ellenében juthatsz hozzá. Ezen felül időszakos kombóink is elérhetőek, erről bővebb tájékoztatást találsz a Kiadványaink menüpontban.

Várhatók újabb kiadványok?

Igen, több kiadvány elkészítése szerepel terveinkben mindhárom tantárgyból, melyek elkészülésük után azonnal rendelhetőek is lesznek.

Mikor tudok hozzájutni a kiadványokhoz?

Szinte bármikor. Több lehetőséged is van, úgy mint:

 • webáruházunkon keresztül rendelhetsz,
 • szombati tanítások alatt,
 • és hétköznap, a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületében

is hozzájuthatsz kiadványainkhoz.

Mennyi idő alatt érkezik meg a kiadvány online rendelés esetén?

Rendeléstől számítva maximum két hét. Hetente adjuk fel postán a rendeléseket, a feladást követően pedig pár nap alatt megérkezik. A járványhelyzet miatt esetenként hosszabb szállítási idő is előfordulhat.

Helyszínen is hozzá tudok jutni a kiadványokhoz?

Természetesen. Hétköznap az irodánkban is átveheted kiadványodat, a Budapest Corvinus Egyetem E (Fővám tér felé néző) épületének 15-ös számú irodájában egy e-mailben vagy telefonon egyeztetett időpontban, illetve minden tanításon és próbaérettségin, plusz minden nyilvános rendezvényünkön is.

A szombati tanításokon is hozzá tudok jutni a kiadványokhoz?

Igen, minden szombati tanításon lehetőség van kiadvány rendelésére a szemináriumokon körbeadott íveken.

Online rendeltem kiadványt, de még nem jött meg. Mi ilyenkor a teendő?

Ha huzamosabb idő elteltével sem érkezik meg a csomag, akkor e-mailen vagy telefonon keresztül tudsz érdeklődni, milyen probléma merülhetett fel.

Mekkora támogatás fejében jár kiadvány?

A legtöbb kiadvány 2499 Ft adományért, a Matek Kisokos és (A)LAPOZZ 799 Ft adományért, míg Kombóink 3999 Ft adományért járnak.