Adó 1%


 

A Studium Generale nap mint nap több, mint 1000 diáknak segít az érettségire való felkészülésben teljesen INGYENESEN. Nonprofit jellegéből adódóan a szervezet legmeghatározóbb jövedelemforrását az Adó 1% felajánlásokból származó bevételek jelentik. 2024. május 21-ig le kell adni a személyi jövedelemadó bevallásokat, így ha úgy érzi, segítettünk Önnek, gyermekének vagy hozzátartozójának, vagy csak támogatni szeretné azt a célt, hogy minden középiskolásnak lehetősége legyen a felsőoktatásba való bekerülésre anyagi, családi vagy bármilyen háttértől függetlenül, kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a Studium Generale Alapítvány részére, hisz így segít abban, hogy továbbra is segíthessünk!

Adószámunk: 19669814-1-43


 

 

Pontosan mire használjuk fel a felajánlásokat?

A Studium Generale 53 éve működik töretlenül, mint nonprofit hallgatói szervezet. Az alapítványi úton való létezés és életben maradás azonban rengeteg erőfeszítést igényel elsősorban a szervezet aktuális vezetőségétől, pénzügyi vezetőjétől, másodsorban pedig a szervezet minden tagjától. Kiadásaink fedezésére egyetlen, viszonylag stabilnak tekinthető bevételi forrás áll rendelkezésünkre: a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásaiból befolyó összeg.

A szombatonként megtartott szemináriumok, az online oktatásban való részvétel, a tavaszi és nyári táborok, az írásbeli és szóbeli próbaérettségik bárki számára ingyen elérhetőek, így sok szülő az adója egy százalékának felajánlásával mond köszönetet a gyermeke segítéséért.

Azonban a legnagyobb kiadásunkat a tavasszal, illetve nyáron megrendezésre kerülő egyhetes, intenzív, egyben ingyenes felkészítő táboraink jelentik. Az adó 1%-okból befolyó támogatások nélkül szervezetünk képtelen lenne több millió forintot kifizetni 100-150 diák, illetve közel 50 oktató egyheti ellátására, étkezésére, szállására.

Ahhoz, hogy a Studium Generale továbbra is folytathassa útját az esélyegyenlőség megteremtéséhez a  felsőoktatásba való bekerülés terén, és az elsősorban hátrányos helyzetű diákok továbbra is költségektől mentesen vehessenek részt táborainkban, fokozottan számítunk az Ön személyi jövedelemadójának 1%-ára is!